Κυριακή 1 Απριλίου 2012


ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ
Από Σεπτέμβριο δεν θα γίνονται χειροτονίες, λόγω της οικονομικής κρίσης, έτσι αποφάσισε το Υπουργείο  Οικονομικών. Να δούμε τις αντιδράσεις της κεφαλής της εκκλησίας και όχι μόνο.
Ούτως άλλως οι ελλείψεις στις ενορίες, της επαρχίας κυρίως, είναι πολλές. Υπάρχει απροθυμία από τους νέους για να χειροτονηθούν. Λίγοι είναι αυτοί που από νεαρά ηλικία έχουν ταχθεί να ενδυθούν ως έγγαμοι ή άγαμοι  το ράσο.
Η πλειονότητα των ιερέων που χειροτονούνται είναι μεσήλικες με οικογένειες και καθαρά, για βιοποριστικούς λόγους.
Το θέμα δεν είναι να χειροτονηθούν κληρικοί, αλλά κληρικοί ταγμένοι για τους πιστούς και να επιτελούν ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑ και όχι βιοποριστικό επάγγελμα με το ρολόι στο χέρι.
Το πρόβλημα σήμερα είναι να πείσουν οι κληρικοί  τους νέους να προσέρχονται στις ακολουθίες, με τον τρόπο ζωής στους, δια του παραδείγματος και κάνοντας  πράξη τα κηρύγματα τους.
Απαιτείται, οι Ποιμενάρχες μας  και οι Πνευματικοί τους, να πάνε αυτοί στους νέους και όχι να περιμένουν οι νέοι να πάνε σε αυτούς,  γιατί αυτό δεν θα γίνει ποτέ, να κατέβουν από τους επισκοπικούς θρόνους  να δουν και να νοιώσουν τα προβλήματα τους από κοντά  οι δε πνευματικοί  να αφήσουν την πολύ θεολογία, τους ξύλινους λόγους και τις παραβολές και να κοιτάξουν να επιστρέψουν τους πιστούς στις εκκλησίες που άδειασαν.
Μιλώντας κυρίως με νέους διαβλέπω ότι μέσα τους έχουν την δάδα αλλά δεν τους την έχει κάποιος ανάψει, να φωτίσει την ψυχή τους , να δουν ή να βιώσουν ένα άλλο τρόπο ζωής ο οποίος προσφέρει πολλά περισσότερα, από αυτά που βιώνουν σήμερα με τον τρόπο ζωής που κάνουν.
Αγαπητοί μου Ποιμενάρχες αφήστε την τυπολατρία, τους κανόνες , τις ξύλινες τις τυποποιημένες ομιλίες και επιστολές σας, εκδιώξτε τους αυλικούς που σας «χαϊδεύουν» κοιτάξτε με ειλικρίνεια το δοκιμαζόμενο ποίμνιό σας στα μάτια , αγγίξτε τις καρδιές τους κάνοντας πράξη την ακτημοσύνη, την απλότητα λόγων και έργων , πλησιάστε τους  είτε οι ίδιοι είτε μέσο των ιερέων σας και των πνευματικών σας, μη τους θέλετε μόνο να γεμίζουν τις Κυριακές και στις εορτές των ενοριών τα παγκάρια, για αγορά μεγαφωνικών συσκευών ΤV πλάσμα κουρτίνες, θρόνους, για τα μητροπολιτικά γραφεία και οικείες.
Κάνετε σωστή επιλογή των επιτρόπων, γιατί αρκετοί από αυτούς είναι επιδερμικοί και για το θεαθήναι, και το μόνο μέλημά τους είναι να βγάλουν δίσκο και να μετράνε τα κέρματα την ώρα της θείας Λειτουργίας, δημιουργώντας, ένα κλίμα λαϊκής αγοράς.
Ο Ιησούς μας γεννήθηκε στα άχυρα, έζησε ως ξυλουργός   και πέθανε σταυρωθείς, αλλά 2000 χρόνια τώρα είναι το στήριγμα των πονεμένων είναι το φως που μας φωτίζει τον νου και τις καρδιές μας, μη στερείται λοιπόν στους πιστούς το δικαίωμα να επισκέπτονται τον οίκο του να γεύονται το σώμα και το αίμα του και να ευφραίνονται οι καρδιές τους.
Σας περιμένουμε να κτυπήσετε τις πόρτες της καρδιάς μας, με ειλικρίνεια, καθαρότητα , απλότητα και χωρίς να αφήνεται περιθώρια για σχόλια και καχυποψίες, έτσι θα κερδίσετε την εμπιστοσύνη μας,  για να σας ακολουθήσουμε στους πνευματικούς αγώνες ,που χάραξε τόσο απλά ο κύριος μας. Αμήν
09 Αυγούστου 2010.
Μαυρογόνατος  Ευάγγελος


Αρχική Σελίδα

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΗΧΗΤΙΚΟΣ ΣΥΝΑΞΑΡΙΣΤΗΣ

Ολόκληρο το Βιβλίο "Κλίμαξ" του Αγίου Ιωάννου του Σιναΐτου.

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ (ΝΕΟ)

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ (Πάτριο) ΑΓ.ΟΡΟΥΣ

Αρχειοθήκη

ΡΑΔΙΟ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

ΟΡΥ

ΙΕΡΟΨΑΛΤΗΣ ΚΙΛΚΙΣ

...ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ΙΕΡΟΨΑΛΤΗΣ ΚΙΛΚΙΣ...

ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΚΥΜΑΤΙΖΕΙΣ

ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΚΥΜΑΤΙΖΕΙΣ
Ἀπ᾿ τὰ κόκαλα βγαλμένη τῶν Ἑλλήνων τὰ ἱερά, καὶ σὰν πρῶτα ἀνδρειωμένη, χαῖρε, ὢ χαῖρε, Ἐλευθεριά!

Συνολικές προβολές σελίδας

ΠΑΝΑΓΙΟΣ ΤΑΦΟΣ

ΠΑΝΑΓΙΟΣ ΤΑΦΟΣ
Κάντε κλικ στην εικόνα

ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

ΠΑΥΛΕΙΟΣ ΛΟΓΟΣ

ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ

ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ
Κάντε κλικ στην εικόνα

ΑΓΙΟΣ ΕΦΡΑΙΜ (ΜΑΚΡΗΣ)

ΑΓΙΟΣ ΕΦΡΑΙΜ (ΜΑΚΡΗΣ)
Κάντε κλικ στην εικόμα

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ
Κάντε κλικ στην εικόνα

ΗΧΗΤΙΚΑ

ΗΧΗΤΙΚΑ
Κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΥΝΑΞΑΡΙ

ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ

agiooros.org

ΒΙΝΤΕΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΑΣ

Δημοφιλείς Αναρτήσεις