Για οσους και οσες δεν γνωρίζουν πρέπει να πουμε οτι το συγκεκριμένο Ιερόν Ησυχαστήριον τελει υπό την πνευματική καθοδήγηση της Ιερας Μονης Ξενοφωντος της Αθωνικης Πολιτείας και συγκεκριμένα από τον αγιον Καθηγούμενον πανοσιολογιώτατον πατέρα Αλέξιον. 
    Ειναι νεώτερο κτίσμα, αντίγραφον (τό Καθολικόν) της Ιερας Μονης Ξενοφωντος. 
    «Για όσες η όσους δεν έχουν επισκεφθεί μονές του Αγίου Ορους τους δίνεται μια καλή ευκαιρία να πάρουν μια γεύση από Αγιορείτικη Μοναστηριακή Αρχιτεκτονική αλλά και από ατμόσφαιρα». 
    «Ιερό Ησυχαστήριο Τιμίου Προδρόμου Ακριτοχωρίου.
    Κτίστηκε το 1981 στο Ακριτοχώρι Σιντικής. Είναι κτισμένοσύμφωνα με τα πρότυπα της Μονής Ξενοφώντος του Αγίου Όρους. Η θέα για τον επισκέπτη είναι εκπληκτική τόσο προς τη λίμνη Κερκίνη όσο και προς το Μπέλες
». 
moni_prodromou_akritoxori.jpg
Απέχει 24 χλμ. από το Σιδηρόκαστρο και 50 από τις Σέρρες. Είναι κτισμένο επάνω στο διεθνές περιπατητικό μονοπάτι Ε 4/6 και έχει πανοραμική θέα στη λίμνη Κερκίνη. Σήμερα μονάζουν περίπου 40 μοναχές.
akritoxori.jpg
Στο Ησυχαστήριο του Τιμίου προδρόμου λειτουργεί ξενώνας που επιτρέπει τη φιλοξενία γκρουπ και όχι μόνο, αφού πρώτα ειδοποιηθεί τηλεφωνικά η Μονή. Γιορτάζει στις 29 Αυγούστου. Τηλ:            23230-71189 begin_of_the_skype_highlighting            23230-71189      end_of_the_skype_highlighting